Glade klienter

Jeg fik en hjernerystelse i januar 2018. Jeg har haft mange gener siden: følsomhed for lys, store problemer med samsyn, smerter i øjnene/hovedet. Lægerne kunne ikke hjælpe mig, derfor prøvede jeg, at henvende mig til hjernerystelsesforeningen. Der fandt jeg ud af, at Samsynsklinikken findes. Jeg startede hos Doris i september 2019. Jeg har haft et intenst program hele året, der resulterede i, at jeg behøver ikke at have solbriller på i lyset, har fået styr på mit samsyn. Jeg vil sige tak til Doris, som er meget professionel og har en stor viden om menneskers samsyn. Mange hilsner Rita
I uge 8 styrtede jeg alvorligt på ski i Frankrig. Det medførte desværre, at jeg fik dobbeltsyn. Jeg ventede i 14 dage, som der skulle gå før synet burde være normalt igen. Det var ikke tilfældet for mit vedkommende. Derfor startede jeg hurtigt i træning hos Doris, hvor der var forbedringer efter få uger. Idag er dobbeltsynet væk, og jeg kunne ikke være mere tilfreds med forløbet hos Samsynsklinikken. Det var altafgørende at jeg kom hurtigt igang med synstræning.
Min tid hos Doris har været en fantastisk rejse. Jeg døjede med hovedpine og smerter i nakken dagligt, men efter mit forløb hos Doris, har jeg det ikke mere. Jeg har også nu bestået min køreprøve. En stor tak til Doris for hendes hjælp, hun har motiveret mig til, at jeg nu er i mål. Jeg kan klart anbefale det til andre i samme situation.
Jeg havde aldrig troede, at jeg efter en hjernerystelse skulle blive mig selv igen! Da jeg første gang kom til klinikken, var jeg svimmel, kunne ikke fokusere og jeg havde svært ved at passe mit arbejde fuldt ud. Med Doris' hjælp er jeg nu 100% tilbage, jeg kan de samme ting som før min ulykke, og jeg har lært at tålmodighed betaler sig. Jeg er evig taknemmelig for, hvor jeg er i dag. Se på Facebook
Så kom dagen, hvor vores datter havde sidste dag hos Samsynsklinikken. Det har været et hårdt forløb for hele familien, men vi holdt ud og det hårde arbejde har hjulpet. Doris er sød og forstående, og har været en god støtte gennem forløbet. Kan klart anbefale Samsynsklinikken, der har givet os et andet syn på hvordan øjne og hjerne samarbejder:-) Se Facebook
Vi har nu været 2 forløb igennem med Lucas, og med stor succes. Da Lucas gik i fjerde klasse, havde han store vanskeligheder med at læse, det gik langsomt, han fik ikke alt forståelsen med. Lucas kunne ikke stave, han byttede om på bogstaverne, startede med forkert stavelser. Lucas kunne kun koncentrere sig i kortere perioder ad gangen, blev træt og fik hovedpine og blev rigtig ked af det, for intet så ud til at hjælpe ham. Lucas gik på sit tredje Vaks kursus, uden at dette hjalp, han blev nu konstateret værende formodentlig ordblind, da man ikke kunne finde på andet til ham. Lucas skiftede skole i 5. klasse, da der skulle ske noget andet. Her er der en klasse lærer som ser anderledes på situationen og kalder det pludselig for ”samsyns problemer”, så skete der noget… Lucas startede, da han var 10 år i sit første forløb hos Doris. Det var en stor omvæltning at skulle træne hjemme i 5 dage om ugen, og det koster sved og tårer i denne alder, det er derfor så vigtigt at hele familien står bag et sådan projekt, da det ikke kun er personen som skal træne der skal arbejde her, det skal hele familien gøre. Efter første forløb hos Doris, har Lucas fordoblet sin læse hastighed, fået flere redskaber til at kunne stave meget bedre. Han bliver ikke længere køresyg i bilen, og nu kan han både læse samt sende beskeder mens vi kører bil. Han får ikke længere hovedpine når han læser, ej heller hvis han ser TV. Lucas kan nu også nå at læse teksten på TV udsendelser. Vi valgte at tage et opfølgning hos Doris ca. 14 måneder efter vi sluttede det første forløb. Det har igen vist sig at give Lucas endnu et kæmpe boost i forhold til læse hastighed samt forståelsen af det han læser. Lucas nervøsitet for at læse højt for klassen er også forsvundet. Vi har bare fået en helt anden dreng som pludselig er glad for at gå i skole og som selv laver sine lektier, en sand fornøjelse. Brian Ipsen – far til Lucas
Det her virker! Det er de bedste penge jeg har brugt på mig selv i mit liv. Fra en kraftig skelen til igen, at se folk i øjnene med begge øjne – det er det hele værd. I det års træning; har jeg tvivlet, trænet og været tæt på at opgive, og så begyndte det endelig at virke. Tak Doris. 🙂
Før jeg startede til træning brugte jeg læsebriller, havde svært ved at læse i lang tid, sidde ved computer i lang tid, koncentrere mig. Desuden var jeg meget klodset og gik tit ind i ting, og jeg blev forvirret og stresset når jeg kørte bil.
Hos Doris fandt jeg ud af, at jeg havde problemer med at få øjnene rettet ind, og at jeg brugte så mange kræfter på det at jeg blev alt for hurtig træt - der af den mistede koncentration! Desuden var mit perifere syn ikke så godt, mit synsfelt var ikke så stort - dette kunne forklare min klodsethed og mit stress ved bilkørsel.
Nu efter flere måneders træning er jeg snart ved at være færdig, jeg læser mere, kan sidde foran skærmen i lang tid og har ikke så tit hovedpine, som jeg havde før. Jeg har det også bedre med at køre bil, og har ikke så mange blå mærker som før. Det har krævet meget arbejde, og min motivation for at træne 5 gange om ugen har ikke været lige god hele vejen igennem, men resultatet har været det hele værd!
Et bonus til synstræningen har været, at jeg har lært at gøre mig skeløjet, så nu kan jeg lave fis og ballade!
Før jeg startede til samsynstræning læste jeg langsomt og jeg havde svært ved at sidde ved computeren i længere tid uden at få hovedpine og blive træt i øjnene.
Jeg havde mange problemer med migræne anfald efter lange køre turer i bilen og efter lange dage på kontoret. Mit overskud var sjældent ret stort pga. hovedpinen. Jeg har aldrig været glad for at køre bil og blev stresset og usikker, når jeg kørte på motorvejen.
Herudover blev jeg ofte rigtig utilpas og svimmel, når jeg var i blandt mange mennesker. Da jeg startede til samsynstræning fandt Doris frem til, at jeg hverken kunne skele med øjnene, se 3D og slappe af i mine øjne. Desuden var mit perifere syn ikke det bedste, hvilket vil sige, at jeg havde svært ved at se det, der skete omkring mig. Dette kunne forklare min angst ved bilkørsel og ved at være blandt mange mennesker.
Jeg arbejdede intens med de opgaver jeg fik fra Doris i 20-30 min om dagen 5-6 dage om ugen i omkring et halvt år. Antallet af migræne anfald er blevet reduceret en hel del. Jeg har det bedre med at køre bil og er nu ikke længere stresset og bange for en tur på motorvejen. Jeg kan stadig blive utilpas når jeg er blandt mange mennesker, men det er slet ikke i samme grad, som det har været.
Min livskvalitet er helt klart blevet forøget, og jeg har nu overskud til min datter og min kæreste, når jeg kommer hjem fra arbejde.
August 2015.
Behandling af Dovent øje Vi vil meget gerne dele vores erfaring og anbefalinger af behandling af "dovent øje", hvor alle dem som har en tæt person med som problem kan benyt den. Jasmin, vores datter er 14 år, hun har arvet et doven øje af sin far. Vi er startet med behandlingen hos Slagelse Synsplejeklinik ( Doris Holmer ) siden december 2014, og mangler ganske lidt tilbage. Vi var ret bekymret, fordi vi vidste hvilket konsekvenser vil være når hun bliver ældre. Selvfølgelig vidste vi efter sin fars oplevelser. Konsekvenserne er, med tiden vil det doven øje blive mindre og mindre i syne, hvor til sidst kommer hun kun til at se med det ene øjne, og det var vores store bekymring. Især da øjenlæge sag, at der findes ingen behandling til det, og hun kommer til at leve med det resten af livet. Men jeg tænkte på, jeg vil ikke give op, især vores tid har vist at der kommer masser af nye behandlinger hele tiden. Tilfældigvis sad jeg og googlede om der blev fundet eller om der eventuel var noget i gang. Og så fandt jeg at der var en behandling i Danmark, og så søgte jeg hvor den tætteste klinik var, og det var Doris Holmer, og efter aftalen gik vi i gang med behandlingen (Så var det tid til kamp) . Og efter vi startede behandlingen og der var 6 måneder fik jeg aftalt en tid hos øjenlægen til kontrol, hvor derefter øjenlægen sagde at der var kun ganske lidt doven øje tilbage, så fortalte jeg hende at jeg behandler mit datter Jasmins øje på en privat klinik, hvor derefter øjenlægen blev helt tosset, og mente at der er ikke nogen behandling i den alder og det er spild af penge selvom hun har beviser foran hendes øjne. Øjenlægen mente så at jeg skulle stoppe og ligge pengene i lommen og ikke bruge på noget spild. Hvordan skal jeg tro på øjenlægens mening, når jeg har beviser som hun har bevist foran mine øjne at der kun var ganske lidt tilbage, og derfra vidste jeg at jeg var på rette vej og insisterede på at blive ved med at forsætte behandlingen hos Doris Holmer til vi blev helt færdige. Doris Holmer vi som forældre og min datter er meget taknemlige og vi ved godt at det var en hård kamp for dig for os og Jasmin, men du var meget tålmodig og det vi rigtig glade for. Jeg ville anbefale Doris Holmer til alle dem som har problemer med deres øje, så lige meget hvilken alder man er i er det ligegyldigt. Jeg syntes i ikke skal tænke på de penge i skal betale, fordi lige meget hvad bruger i pengene på den rette vej mod den rigtige og gode behandling. (Vi ved alle sammen hvor vigtigt det er at bruge øjnene for at kunne se alt og godt) . Tusind tak Doris Holmer 🙂 Kærlig hilsen Jasmin og Familien 🙂
Da vores søn startede til samsynstræning, havde han svært ved at læse mere end 5 min ad gangen uden at stoppe op og klage over, at bogstaverne hoppede og dansede.
Han fik hovedpine og mistede forholdsvis hurtigt koncentrationen. Doris testede Jalte og fandt blandt andet ud af, at han så dobbelt helt ud på 1,6 m, at han havde svært ved at fokusere, havde svært ved at genkalde sig billeder i hovedet samt at få øjnene til at samarbejde. Vi fik øvelser der skulle laves hjemme, og hurtigt så vi de første resultater og afstanden hvor Jalte så dobbelt mindskedes hurtigt.
Efter 11 ganges træning i klinikken samt næsten daglig hjemme træning er Jaltes dobbeltsyn væk, han kan genkalde sig billeder i hovedet i det hele taget få øjnene til at arbejde sammen. Som forældre er vi så stolte over vores søns arbejde og meget glade for at vi henvendte os til Doris, som er meget dygtig.
Med venlig hilsen Henrik og Dorte
Ida, vores datter på 12 år har netop afsluttet et halvt års træning hos Slagelse Synsplejeklinik. I juni måned 2014 kontaktede vi Slagelse Synsplejeklinik, da Ida har haft rigtig svært ved at læse og samtidig, har hun haft store koncentrationsproblemer gennem de år, hun har gået i skole. Vi havde læst og hørt om Slagelse Synsplejeklinik og Gitte (Ida's mor) har selv været et træningsforløb igennem for nogle år siden grundet skelen. Ved første besøg hos Doris fra Slagelse Synsplejeklinik, fik vi konstateret, at Ida havde samsynproblemer. Vi fik planlagt en række konsultationsdatoer med et interval på 14 dage, og så var det med at komme i gang med træningen. Det har været et rigtigt hårdt men godt forløb. Ida har trænet synet med de opgaver, hun har fået med hjem efter hver konsultation. Hun har trænet mindst 20 minutter fem dage om ugen og i forlængelse af træningen, har Ida skulle læst højt for en af os i 20 minutter. Træningen kræver virkelig stor motivation og lyst. Det har kostet en del diskussioner Ida og os imellem, især på de dage, hvor Ida har synes, det har været rigtig svært og irriterende. I dag kan Ida selv sidde og lave lektier, og hun har lyst til selv at sætte sig og læse, hvad vi aldrig har oplevet før. Tusind tusind tak for hjælpen Doris, vi er meget taknemmelige. Ida, Carsten og Gitte Christensen
Mine forældre var kommet i den alder, hvor de fik brug for læsebriller. Da de havde fået det, begyndte jeg at fortælle dem at jeg synes det var blevet svære at se tavlen. Og at jeg gerne ville havde tjekket mit syn, som jeg havde fået gjort 100 gange før men dog uden resultat.
Denne gang blev mit samsyn tjekket og det var så det der var galt. Det gav svaret på mange uafklaret lægebesøg om hovedpine som de tidligere havde diagnosticerede som spændingshovedpine, som har påvirket måde jeg har levet mit liv på, da jeg fik af vide at jeg skulle tage den med ro. Vi(mine forældre og jeg) fik kontakt med Doris og læste om samsyn. Hvor jeg kunne nikke genkendende til mange af syntomerne såsom: hovedpine, ondt i øjnene, klodsethed, svimmelhed, svært ved at huske hvad jeg har læst, svært ved at koncentrere mig, hopper i teksten og linjerne ved læsning og bevæger hovedet ved læsning.
Vi blev enige om at give det et forsøg, trods af at mine forældre synes det var humbug, men efter et par måneder, da de kunne mærke forskel på hvordan jeg opførte mig, begyndte de at tro på det. Jeg blev mindre sur under lektielæsning og opgaveskrivning, jeg stoppede med at have hovedpine og blive svimmel. Jeg stoppede med at få blåmærker, jeg ikke kunne forklare hvor kom fra og jeg blev bedre til at koncentrere mig både i skolen og derhjemme og jeg begyndte at stave og læse bedre på dansk og mit sprog blev bedre på engelsk.
Trods af at det har været hårdt at skulle lave øvelser hver dag er jeg i dag super glad for jeg holdte ved, da jeg kan se alle fordelene ved det og det kan klart anbefales at gøre, da det virkelig har gjort en stor forskel for hvordan jeg kan leve fremover uden at tænke over at planlægge hovedpine ind i skemaet og det lykkedes mig samtidig at lære alle julesangene, da man i nogle af øvelserne skal tage tid eller distraheres og til jul valgte vi at inkludere julehyggen i øvelserne. Man skal ikke se det som en byrde at lave øvelserne men i stedet se det som kvalitetstid med ens hjælper da man kan få meget sjov ud af det.
For ca. 5 år siden, fik jeg konstateret problemer med mit samsyn og fik behandling på en anden Samsynsklinik.
Det hjalp rigtig meget. I løbet af sidste sommer, fik jeg ret voldsom hovedpine og store problemer med at sidde ved min computer om eftermiddagen. Derudover havde jeg også problemer med at køre bil om aftenen. Min læge henviste til en neurolog, men inden jeg bestilte tid, valgte jeg at tage kontakt til Doris, da jeg synes symptomerne var de samme som sidst. Det viste sig heldigvis, at der ikke var noget alvorligere i vejen med hovedet. Efter ca. 6 mdr. hos Doris, er jeg nu sluppet helt af med mine problemer med at køre bil om aftenen og frem for alt, kan jeg igen passe mit arbejde ved min PC og min hovedpine forsvandt ret hurtigt efter de første gange.
Jeg kan varmt anbefale Doris og jeg fortæller gladelig mine omgivelser og kunder om hende.
Grethe Eriksen
I det daglige før synstræningen begynder, tænker man ikke over hvor stor en betydning ens samsyn har. For mit vedkommende har jeg aldrig haft problemer med hovedpine, men efterhånden begyndte jeg at få det. Efter nogle tests fandt jeg ud af at det var tid til at få genoptrænet mine øjne igen. Jeg har tidligere været igennem et træningsforløb, i 2 klasse. Formentlig har jeg ikke fået det 100% på plads den gang, da det var svært for mig at forstå hvad det hele egentlig gik ud op og betød.
Jeg har været 100% tilfreds med udbyttet af samsynstræningen. Det har hjulpet mig på vej til nogle resultater jeg aldrig havde turdet håbe på til min studentereksamen. Min koncentrationsevne er blevet væsentlig forbedret og det gav mere ro og overblik til at læse materialer til eksamen og i det daglige. Både til skriftlige og mundtlige eksamener endte jeg med flere karakterer på 10 og 12. Derudover har jeg tidligere haft problemer med køresyge, men ved hjælp af træningen er det forsvundet.
Jeg har måttet kæmpe nogle kampe og bide i det sure æble en del gange. Men alt i alt er jeg er glad for samsynstræningen. Jeg kan ikke takke Doris nok for at være den hun er. Hele vejen igennem har hun haft en gejst og har hjulpet mig op på hesten igen, uanset hvor træls jeg synes det har været og hvor besværlig jeg har været. Hun er velforberedt hver eneste gang og hun ved hvad hun snakker om. Hun er rigtig god til at forklare hvorfor man laver de øvelser man laver så det hele giver mening. Samsynstræning er en gave for livet.
Line Skorstengaard Larsen
Min kropskoordination har altid været meget dårlig. Jeg har bl.a. aldrig kunne gribe en bold, så boldidræt har jeg derfor altid undgået. 3 D synet var også meget dårligt. Disse ting tænkte jeg dog ikke særlig meget over, da jeg ikke havde de store praktiske gener af det.
Det var først, da jeg blev klar over, at alle disse ting kunne relateres til et dårligt samsyn, at jeg fandt ud af, at man rent faktisk kunne gøre noget ved det.
Så jeg bestemte mig til at prøve samsynstræning. På det tidspunkt syntes jeg også, det var meget irriterende, at hver gang jeg prøvede at fokusere med begge øjne samtidigt, så kunne jeg ikke se klart.
Jeg er overrasket over, hvor hurtigt og nemt det har været at forbedre mit samsyn. Øvelserne har taget 20-30 minutter dagligt og jeg har næsten kunne mærke forskel fra dag til dag.
Træningen har også påvirket områder af mit sidesyn, som jeg ikke var klar over var dårligt. Jeg kan nu pludselig gribe de ting, der bliver kastet til mig og jeg har fået en helt anden dybdeopfattelse end før, da jeg nu kan se i 3 D både langt væk og tæt på.
Min søn på 9 år har siden midten af september været i gang med et træningsforløb på samsynsklinikken i Solrød.
Det er en periode på ca. 7 måneder, hvor vi hver 14. dag har været på klinikken og i den mellemliggende tid har lavet 4-6 daglige øvelser.
Vi valgte at prøve dette forløb, da min søn har vanskeligheder med koncentrationen i skolen og desuden har svært ved at følge med rent fagligt.
Vi har fået en mere harmonisk dreng efter træningsforløbet – han har fået mere kontrol over sin krop, og vi fornemmer at det har givet ham en masse motorisk ballast.
Herudover har skolen nu fået en mere positiv plads, læsningen er blevet betydelig bedre, og før træningsforløbet kløede han ofte øjnene ved læsning, og det er stort set forsvundet nu.
Lektielæsningen er ikke længere en kamp 🙂 og han er i stand til at holde koncentrationen betydelig længere end tidligere.
Så træningsforløbet i samsynsklinikken har helt klart haft en positiv indvirkning på vores søn.
Før jeg startede min synstræning hos Doris, havde jeg svært ved at koncentrere mig i skolen, når klokken havde rundet 13-14 stykker. Jeg var meget træt, når jeg kom hjem fra skole, og havde stort set hovedpine hver dag. Årsagen til dette var, at mine øjne ikke samarbejdede, og allerede efter 2 ugers træning forsvandt hovedpinen. Efter ca. 1 md. blev min øjnes samarbejde forbedret, og jeg kunne mærke, det blev bedre og bedre, og jeg var heller ikke så træt mere. Selve forløbet har været hårdt med træning dagligt. Det var vigtigt ikke at glemme træningen, da det ville forlænge forløbet. Det tog mig kun 6 mdr. at få mine øjne trænet op. Jeg synes, det har været det værd, og jeg har fået øvelser, som jeg fortsat kan lave, hvis behovet opstår. Det bedste er, at jeg nu er færdig og slap for at skulle gå med briller og køresygen nu også er væk.
Amalie er 8½ år gammel da jeg begynder at undre mig over, hvorfor hun har så svært ved at læse og koncentrere sig. Amalie har en storesøster der er to år ældre, som er en læsehest. Jeg ved godt, man ikke skal sammenligne, men alligevel… Hun får en tid hos øjenlægen… fint syn, ikke noget at klage over, men har lidt samsynsproblemer, siger han. Ikke noget man gør noget ved nu, hun vokser sig nok fra det. Et år efter er der ikke sket nogen synderlig forbedring. Amalie kan godt læse, også svære og lange ord, men hun bliver hurtigt træt, ukoncentreret, skal have pauser efter hver sætning. Indimellem lægger hun hovedet på skrå og kigger kun med højre øje (som om hun lige skal stille skarpt). I skolen har hun svært ved at forstå lærerens forklaringer på opgaver, når de gives i forum. Hun skal altid have det forklaret bagefter alene. Hun mister nemt fokus/koncentrationen: hvis nogle elever snakker, eller en blyant tabes på gulvet, må hun starte forfra med opgaven. Lektier skal laves inden klokken er 18, ellers er det en kamp med ukoncentration, træthed og selv nemme opgaver bliver svære. Jeg bliver anbefalet Profil Optik i Solrød centret. Af sted med os. Den 16. september 2011. Amalie er 10 år. Først en gennemgribende synstest. Synet er fint, men der er bestemt noget med samsynet. Heldigvis har Profil Optik en Samsynsklinik på den anden side af gangen. Vi bliver sendt derind med det samme. Her møder vi Doris. Doris kigger på Amalies test resultater og siger: "Lider Amalie af køresyge"?? Øh, hvad??? Hvad har det med sagen at gøre? Jeg må ligne ét stort spørgsmålstegn. Doris smiler, og siger: "tingene hænger jo sammen". Okay! Ja Amalie lider meget af køresyge. Hun får kvalme og ondt i mave og hoved, bare vi skal op at handle (Rema ligger 300m fra vores hjem). Doris vil også vide hvordan Amalie læser, og det fortæller jeg hende. Hun kan godt forstå, hvorfor Amalie har så svært ved det. Doris forklarer, at når Amalie f.eks. skal læse, så skal hendes hjerne knokle for at få hendes øjne til at samarbejde. De gør det ikke automatisk som vores andres gør. Derfor bliver hun også hurtigt træt, når hun læser og får ondt/trætte øjne. Derefter mister man naturligvis koncentrationen, vil have pauser, kan ikke side stille og gider til sidst ikke læse. Det med at hun drejer hovedet… højre øje har hun ubevidst trænet til at stille skarpt med, så det er bedre end venstre. Vi nupper lige 1½ times test hos Doris ugen efter. Hvor dårligt er Amalies samsyn så?? På en skala fra 1-5… så ligger hun på ca. 3. Hva´ gør vi så ved det? Doris giver Amalie øvelser for. Hun skal træne fiksering, øjenbevægelser, koncentrationsevnen, balancen, synsskarpheden, motorikken, 3-D synet og det perifere syn. Amalie får 3 øvelser med hjem som skal laves hver dag i 14 dage, så skal vi til kontrol igen. Så får vi 3 nye øvelser, som igen skal laves hver dag i 14 dage osv. Hver øvelse varer ca. 6 min. Så samlet set er det kun 18min. om dagen, men hun er nød til at have pauser indimellem, da hun godt kan blive utilpas af øvelserne. Nogle eksempler på øvelserne kunne være: Amalie skal sidde på en kontor stol. Jeg drejer stolen 3 omgange, så skal Amalie rejse sig op, stå på et ben og have balancen (uden at være svimmel) efter 2 sek. Derefter modsatte vej. På 14 dage kan hun klare 8 omdrejninger. Denne øvelse træner labyrintsansen. Amalie skal stå på et vippebræt foran et spejl. Bøje let i knæene, vippe ned i højre side, op og have balancen i midten, ned i venstre side, tilbage i midten osv. Dette gøres uden at bevæge overkroppen. I løbet af de 14 dage udvides øvelsen til også at vippe fremad og bagover. Denne øvelse træner balancen og koordinationen. Allerede efter de første 14 dage kan vi mærke fremskridt… egentlig lægger Amalie ikke mærke til det, men vi som forældre mærker det. Efter 1 måned kommer Amalie en aften (klokken 20) og spørger om hun må læse en historie for os, som hun har skrevet. Vi var ved at falde ned af stolen. For det første var klokken mange (hun plejede jo at være for træt til at læse på det tidspunkt), for det andet havde hun skrevet 3 sider… uden vores hjælp. Juhu!! Lektierne var også blevet lettere. Hun kunne lave sine lektier uden nævneværdige pauser, samt nogle dage også efter klokken 18. Køresygen var også blevet markant bedre. Nu er vi nået til maj måned 2012. Amalie går stadig til kontrol hver 14. dag. Får 4-5 øvelser med hjem, som skal laves hver dag. Det er stadig hårdt arbejde for Amalie, men nu er det blevet en del af hendes hverdag. Hun ved, at hun skal hjem og lave øvelser efter skole, ligesom lektierne. Amalies samsyn er blevet væsentligt bedre. Det er ikke kun Amalie og os, som familie, der kan mærke det, men også hendes lærer. Ved sidste skole/hjem samtale sagde de, at Amalie har udviklet sig meget i det sidste halve år. Hendes koncentrationsevne er blevet markant bedre, hun skal ikke have alle opgaver forklaret to gange (i forum og alene), hun læser mere flydende og svarende til hendes alder, skal ikke have pauser hele tiden. Generelt er det bare en meget gladere pige, som har fået meget mere selvtillid. I øvrigt er hendes køresyge helt væk! Vi regner med at være helt færdige hos Doris inden sommerferien. Her til sidst vil jeg, som mor, sige: Det er hårdt arbejde, tidskrævende og ikke mindst mange penge, men det er bestemt det værd. Det er trods alt min datters fremtid det gælder. En lille fjer i hatten: I februar måned søgte jeg kommunen om tilskud til behandlingen… og det lykkedes, selv om de aldrig havde hørt om en Samsynsklinik. Ved den sidste kontrol havde Amalie rykket sig yderligere. Nu er hun en af de bedste i sin klasse til læsning. Engelsk og matematik er også blevet markant bedre. En meget tilfreds mor Tanja Clausen
Har synstræningsforløbet levet op til dine forventninger? Ja til fulde. Har udbyttet af forløbet været større, mindre eller som du havde regnet med? Udbyttet har været rigtig stort for jeg havde ikke regnet med, at det ville hjælpe så meget, som det har gjort. Har du på nuværende tidspunkt, kunnet udnytte synsforbedringerne i job, fritid eller i trafikken? Jeg mærker en klar forbedring i forhold til min træning på fodboldbanen og min fodboldmæssige udvikling. Syntes du alt i alt, at det har været besværet værd at træne dit samsyn? Ja, jeg føler at alle de timer jeg har lagt i det har betalt sig. Læs mere her
Da jeg startede med samsyns træning, havde jeg problemer med at mine øjne ikke fikserede ens. Dette var ikke noget nogen læger / synoptiker eller andre havde opdaget tidligere. Kun fordi jeg havde set noget om samsyn i fjernsynet, kontaktede jeg Doris som kontrollerede mit syn og fandt ud af, at jeg havde samsyns problemer. Efter jeg begyndte på samsyns træning, er min læsehastighed øget betragteligt, og jeg kan læse i meget længere tid uden at blive træt. Desuden er jeg ikke nødt til at springe tilbage for at kontrollere det jeg læser. Jeg er i det hele taget blevet bedre til at læse, er sågar begyndt at læse historie højt for børn, det har jeg i hvert fald ikke rodet mig ud i tidligere. Endvidere er jeg også blevet bedre til at skrive og stave. Men samsynstræningen har taget 8 måneders tid, hvor det har krævet ca. 30 minutters træning hver dag. Det har helt sikkert været indsatsen værd! Men det kræver en helhjertet indsats og daglig træning, selvom det er hårdt at motivere sig selv.

Billeder fra klinikkerne

Bestil tid idag

Det er aldrig for sent at komme i gang med synstræning.