Problemer med at se 3D film

Problemer med at se 3D film

Hyppigheden af at vise film med 3D effekt (tredimensional dybde ) i landets biografer har været tiltagende igennem 2012 og det vil blive endnu hyppigere, idet der nu også er mange mennesker, der har købt TV med mulighed for 3D effekt, og det vil efterfølgende gøre at behovet for 3D vil stige i alle medier.

Mange mennesker bliver desværre skuffede efter at have set en 3D film i biografen eller på TV, da de ikke ved, de ikke kan se 3D effekten, eller at de har en nedsat evne til at se i 3D.  Så i stedet for en stor oplevelse, ser de i bedste fald ingen forskel, når de ser med eller uden de udleverede filmbriller.
Der vil også være rigtigt mange, der får det dårligt, så som kvalme, træthed, hovedpine, ondt i øjnene eller måske ikke kan udholde at se hele filmen.

3D film har grundlæggende 2 billeder med afvigende afstande projiceret på lærredet, hvert billede ses af hvert sit øje, og hjernen sammensmelter så de to indtryk til et billede, som så sikrer, at man kan opfatte filmen i 3D, hvis seerens synfunktion har de forudsætninger, der skal til.

Der kan være en række af forskellige problemer med synet, som kan være årsag til, at man ikke kan se 3D, eller måske kun en del af tiden, og som helt sikkert kan være årsag til hovedpine, ubehag, kvalme eller måske dobbeltsyn, som kan være ret ubehageligt for seeren.
En meget stor del af befolkningen har problemer med samarbejdet imellem de to øjne, nogle skeler og andre har nedsat synsevne på det ene øje, og igen andre har et svagt samsyn, som umuliggør opfattelsen af  3D effekten.

Men der er håb.  Takket være optometrisk synstræning er der mange mennesker der ikke tidligere har kunnet se 3D, der i dag kan komme til at nyde alle de special effekter, som disse film har at tilbyde.
Så hurtigt som teknologien udvikler sig, er der allerede mange, som sidder hjemme og ser 3D film på TV skærmene, og derfor er det vigtigt, at alle de mennesker, der ikke kan se 3D, bliver oplyst om, at de ved hjælp af optometrisk synstræning, kan få hjælp til at kunne opleve denne form for underholdning samtidig med, at de får et bedret syn og velvære.

Bestil tid idag

Det er aldrig for sent at komme i gang med synstræning.

Det siger mine klienter

Det siger mine klienter